top of page

Slangkoppelingen

Productoverzicht Slangkoppelingen

Storz koppelingen

Storz koppelingen

Een storz koppeling is bedoeld om slangen met elkaar of met vaste armaturen te verbinden. In een storz koppeling zit een bajonetsluiting.

Wanneer tussen de nokken (nokafstand) van de Bajonetsluiting gelijk is, passen beide koppelingen op elkaar. Dit noemt men NA (nokafstand). Storz koppelingen zijn verkrijgbaar met slangtule, een binnendraad, een buitendraad en een knelring tule. Tevens zijn er Storz afsluitkappen verkrijgbaar om de verbind af te sluiten wanneer deze niet gebruikt wordt.
 

Storz koppelingen zijn meestal gemaakt van messing, RVS of aluminium. Ze kunnen worden vervaardigd door gieten voor algemene slangaansluiting en lagedruktoepassingen, maar voor brandbestrijding is het beter om smeedstukken te gebruiken om de veiligheid en duurzaamheid van de koppeling te garanderen.

Naast de standaard Storz koppelingen zijn er veel verloopkoppelingen te verkrijgen om een niet passende nok afstand toch te kunnen koppelen. Tevens zijn er speciale Storz sleutels verkrijgbaar om het koppelen makkelijk te maken.

Camlock koppelingen

Camlock koppelingen

Camlock, Kamlock, Kamlok, Cam and Groove zijn de meest gangbare benamingen voor een in vele industrieën gebruikte, met de hand te sluiten snelkoppeling.

Veelal voor het transport van vloeistoffen, maar ook voor dampretourtoepassing. Oorspronkelijk volgens US Mil. Specs met slangtules voor gebruik met slangklemmen en tapse, kegelvormige ( BSPT ) draad, momenteel ook leverbaar in europese ( EN 14420 ) uitvoering met slangtules geschikt voor veiligheids-klemschalen en rechte (BSP) draad met vlakdichting. Tevens zijn er Lasbare varianten leverbaar om eenvoudig uw slang op het leidingwerk aan te sluiten.

Uit voorraad vervaardigd uit aluminium, messing, PP en RVS. Dichtringen uit verschillende rubbersoorten en PTFE, afhankelijk van het te transporteren medium, temperatuur, etc.

Voor advies over de geschikte Camlock of de montage ervan, neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

logo1_edited.png

Tankwagen koppelingen

Tankwagen koppelingen

Tankwagenkoppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals Messing, RVS en kunststof. Daarnaast heeft u een keuze uit verschillende koppelmaten. De koppelingen bestaan vaa