top of page

Compensatoren

Compensatoren - Expansiestukken

RUBBERCOMP.png

Rubber Compensatoren

Compensatoren ook wel expansiestukken genoemd worden gebruikt voor installaties die onderhevig zijn aan bewegingen. Deze bewegingen kunnen variëren van zeer langzaam (thermische uitzettingen of krimpbewegingen) tot zeer snel (trillingen).

Thermische uitzettingen kunnen in leidingen ongunstige materiaalspanningen veroorzaken. Het inbouwen van compensatoren voorkomt deze ongewenste materiaalspanning.

 

Ook trillingen veroorzaken spanningen en zijn aanleiding tot storende geluiden in de werk- en woonomgeving. Het inbouwen van compensatoren voorkomt dat.  

U vindt onze compensatoren onder andere terug in de staalindustrie, afvalverwerking, voedingsmiddelenindustrie, chemie, petrochemie, scheepvaart en offshore.

RVS Expansiestuk

RVS compensatoren met laseinden worden gebruikt in rookgas (uitlaat)systemen.

Uitlaatsystemen in bijvoorbeeld schepen worden normaal gesproken gekenmerkt door hogere eisen aan temperaturen trillingen en lagere drukken. Ontworpen voor algemene toepassingen met lage druk en hoge temperaturen, kleine trillingen en relatief grote axiale en zijdelingse bewegingen.

RVS EXP.png
RVS compensator met flenzen.png

RVS Expansiestuk met flenzen

Een compensator met roestvrijstalen kragen en stalen draaibare flenzen volgens PN10. Voor toepassingen in verwarmingssystemen, waar een thermische uitzetting van het leidingwerk moet worden opgevangen. Dit type compensator is in principe bedoeld voor axiale beweging.
En waar een korte totale lengte vereist is.

Bekijk ons gehele assortiment rubber compensatoren, leverbaar in NBR of EPDM met of zonder Bureau Veritas keur.
Ook bevat ons assortiment hoogwaardige RVS uitlaatslangen en RVS expansiestukken met laseinden of flenzen.

Bent u toch op zoek naar iets specifieks? Dit is ook geen probleem!

FlexInd kan bij haar leverancier(s) elke gewenste compensator / expansiestuk op maat laten maken. Hier geldt een levertijd van ongeveer 3 tot 4 weken. Indien u certificaten hierbij wenst, behoort dit ook tot de mogelijkheden.

Heeft u vragen of bent u naar iets op zoek? Neem contact op met ons en we helpen u graag verder!

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van compensatoren die wij reeds geleverd hebben...

 

PROFESSIONEEL ADVIES

Het is essentieel om de juiste compensator te selecteren, die afgestemd is op uw specifieke toepassing. Op basis van uw behoeften en eisen kunnen wij hierin deskundige begeleiding bieden. Factoren zoals de druk- en temperatuurwaarden spelen een aanzienlijke rol bij de keuze van een compensator, maar zijn zeker niet de enige overwegingen. Wij streven er altijd naar om binnen uw budget de meest effectieve oplossing te vinden.

 

Wij bieden voor diverse situaties passende oplossingen, of u nu een metalen compensator of rubberen compensator vereist. Onze standaard rubberen compensatoren zijn doorgaans direct uit voorraad leverbaar. Beide typen compensatoren hebben specifieke voor- en nadelen, gerelateerd aan aspecten zoals flexibiliteit of borging tegen extreme temperaturen.

 

Met onze professionele ervaring, toonaangevende expertise en directe verbindingen met onze leveranciers zijn wij in staat u optimaal van dienst te zijn.

 

MAATWERK

Bij metalen compensatoren is maatwerk cruciaal. Onze engineers berekenen nauwkeurig welke specificaties en afmetingen aan de orde zijn. De berekening houdt rekening met diverse factoren zoals werkdruk, temperatuur, medium, uitzetting van de leidingen en het verwachte aantal bewegingen dat de compensator moet kunnen absorberen. Op basis van deze factoren bepalen we de materiaalsoort voor de compensator.

 

ONTWERP EN PRODUCTIE

Na het vaststellen van de optimale oplossing, voorzien wij u van een gedetailleerde technische tekening. Na goedkeuring van deze tekening kan het productieproces worden ingezet. De productie van de balgen wordt door ons uitbesteed.Post: "The Journey of an Expansion Joint"

exp joint tekening
bottom of page