top of page

The journey of an Expansion Joint

Circa 4 weken geleden kregen wij een aanvraag voor 4 stuks rubber DN600 expansiestukken met een inbouwlengte van 250 mm. Hierbij waren de bewegingen erg van belang, dit omdat er GRE leidingen (fiber glass) aan gemonteerd gaan worden. Uit een krachtanalyse van de klant bleek dat de meeste expansiestukken hier niet aan voldoen. Hieronder wat foto's hoe wij de aanvraag ontvingen tot de uitwerking hiervan.

Vanuit hier wordt alle informatie toegestuurd naar de fabriek. Vervolgens worden hier ontwerp foto's van uitgewerkt en getekend zoals u hieronder kan zien.

Nadat de klant akkoord heeft gegeven kon het productieproces beginnen. Omdat de levertijd ook van belang was hebben we het in overleg binnen 4 weken kunnen realiseren.


Compensatoren ook wel expansiestukken genoemd worden gebruikt voor installaties die onderhevig zijn aan bewegingen. Deze bewegingen kunnen variëren van zeer langzaam (thermische uitzettingen of krimpbewegingen) tot zeer snel (trillingen). Thermische uitzettingen kunnen in leidingen ongunstige materiaalspanningen veroorzaken. Het inbouwen van compensatoren voorkomt deze ongewenste materiaalspanning. Ook trillingen veroorzaken spanningen en zijn aanleiding tot storende geluiden in de werk- en woonomgeving. Het inbouwen van compensatoren voorkomt dat. U vindt onze compensatoren onder andere terug in de staalindustrie, afvalverwerking, voedingsmiddelenindustrie, chemie, petrochemie, scheepvaart en offshore.


Naast rubber expansiestukken heeft JB Rubber en Industrie BV een assortiment met RVS Expansiestukken. Deze worden vaak gebruikt voor uitlaatgassen of extreme temperatuur toepassingen. De RVS compensatoren zijn leverbaar met zowel flenzen in staal en RVS als laseindes in staal of RVS. #bikar #expansionjoints #jbrubber

Comments


bottom of page