top of page

Mos & Celrubber

Productoverzicht Mos & Celrubber

Neopreen celrubber

Neopreen celrubber

Neopreen celrubber is een zwart celrubber. Het wordt ook wel CR celrubber (chloropreen celrubber) genoemd. Het is een zacht en flexibel materiaal met multifunctionele eigenschappen en toepassingen. Door zijn gesloten celstructuur neemt het geen vloeistoffen op en is het dus waterdicht. Daardoor kan het ook gebruikt worden als het in aanraking komt met bijvoorbeeld zeewater, dit tast het neopreen niet aan. De belangrijkste eigenschap van neopreen celrubber is dat het vlamdovend is. Ook heeft het een redelijk goede bestendigheid tegen logen en oliën zoals brandstof en petroleum, waardoor het geschikt is bij tijdelijk contact met olie. Voor de beste oliebestendigheid raden wij echter een NBR celrubber aan.

Luikenpakking

Luikrubber type C

Flexind heeft een uitgebreid assortiment luikenpakking. Rubber luikenpakking van EPDM rubber is goed ozon bestendig, middelhard (45° Shore) met een rond gat. Dit luikenpakking wordt toegepast als stootprofiel, opvulprofiel of als afdichting in scheepsluiken en scheepsdeuren. Leverbaar per strekkende met of per rol en verkrijgbaar in veel verschillende maten. Naast luikenpakking wordt dit ook wel luik rubber of hatchrubber genoemd.

logo1_edited.png

EPDM mosrubber

mosrubber_edited.jpg

Mosrubber wordt ook wel sponsrubber of moosrubber genoemd. Sponsrubber is een geëxtrudeerd profiel en is rondom voorzien van een dichte en gladde huid, maar de binnenzijde is geblazen en dus sponsvormig.
Dit materiaal is verkrijgbaar als rond, halfrond, rechthoekig en vierkant profiel. Meestal worden de vierkante en rechthoekige sponsrubber profielen en rubbersnoeren met een grotere diameter van EPDM-rubber gemaakt. Sponsrubber profielen worden geëxtrudeerd en niet uit plaat gesneden zoals celrubber.
Eigenschappen van sponsrubber zijn onder andere een redelijk hoge mechanische sterkte en herstelvermogen.

Anker 1
Anker 2

NBR volrubber snoer

NBR volrubber snoer

Een NBR rondsnoer, wordt veelal toegepast als elastiek, rubberkoord, stootrubber, opvulsnoer of om zelf O-ringen van te maken voor decoratieve doeleinden. Een NBR rondsnoer ook wel volrubber rondsnoer genoemd, heeft een beschermende en schokabsorberende functie. Dit rubberprofiel is van NBR kwaliteit. Het is bestand tegen oliën, vetten, koolwaterstoffen en verdunde zuren en heeft goede mechanische eigenschappen. Het is beperkt weer- en ozonbestendig. De standaard hardheid van het snoer is circa 70° shore A.

EPDM celrubber

801-02-_Celrubber 0423_edited.jpg

EPDM staat bekend om zijn weerbestendige eigenschappen. Dit zwarte EPDM celrubber is dan ook erg goed bestand tegen UV-straling en ozon. Het materiaal is heel goed verouderingsbestendig, waardoor het een duurzame oplossing biedt bij uw toepassing. Dit EPDM celrubber is gemakkelijk in te drukken, heeft goede mechanische eigenschappen en een gesloten celstructuur. Hierdoor is het erg geschikt als afdichting tegen stof, lucht en water. Als afdichtingsband zorgt dit materiaal voor een duurzame oplossing, zowel binnen als buiten. EPDM celrubber is ook geschikt bij koudere temperaturen, tot wel -40°C.

logo1_edited.png

NBR celrubber

NBR celrubber

Het belangrijkste verschil met EPDM of Neorpeen celrubber is de oliebestendigheid. Dit NBR celrubber is geschikt bij langdurig of zelfs permanent contact met olie zoals benzine, diesel en petroleum. Het materiaal heeft een gesloten celstructuur, is zwart van kleur en is gemaakt van de grondstof NBR, ook wel nitril genoemd. Naast zijn oliebestendige eigenschappen, is nitril celrubber ook vlamdovend. Door de gesloten celstructuur laat het materiaal geen vloeistoffen door en is het dus waterdicht. 

bottom of page