top of page

Productoverzicht Siliconen

Siliconen balgen

Siliconen balgen

Siliconen balgen - ook bekend als ‘ bellows ’, humphoses of compensatoren - zijn flexibele verbindingsstukken om o.a. trillingen of expansie onder invloed van druk- of temperatuurwisselingen op te kunnen vangen. De siliconen bellows van FlexInd B.V. zijn goed bestand tegen zowel hoge temperaturen als druk en zijn leverbaar in de kleuren blauw, rood en groen in diameters vanaf 27 mm tot en met 200 mm uit voorraad.

Siliconen bochten 45°

Siliconen bochten 45 gr

Siliconen bochten zijn de ideale oplossing voor het aansluiten van koelwater of luchtleidingen van bijvoorbeeld een verbrandingsmotor.

FlexInd B.V. heeft een uitgebreid programma aan 45 graden siliconen bochten in verschillende kleuren met diameters variërend van Ø 6 mm tot en met Ø 115 mm. De met polyester versterkte bochten zijn geschikt voor lage drukken maar erg goed geschikt voor hogere temperaturen. Door het gebruik van Polyester inlage kan de werkdruk van de slangen verhoogd worden.

 

logo1_edited.png

Siliconen bochten 90°

Siliconen bochten 90 gr

De met polyester versterkte bochten zijn geschikt voor lage drukken maar erg goed geschikt voor hogere temperaturen. Door het gebruik van Polyester inlage kan de werkdruk van de slangen verhoogd worden.

Standaard blauwe of zwarte 90° siliconen bochten zijn geschikt voor temperaturen tot wel 180°. Standaard werkdrukken zijn te zien in de bijgevoegde datasheets.

Mocht u vragen hebben over onze 45° siliconen bochten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Siliconen Fuellcell

Fuelcell Siliconen

Siliconen reducers

Siliconen reducers

Siliconen slang met een verloopstuk ook wel siliconen reducers of siliconen verlopen genoemd zijn ervoor om van een kleine diameter slang te verlopen naar een grotere diameter slang. Siliconen verlopen zijn verkrijgbaar als recht in standaard lengten van 102, 125, of 152 mm lengte.

Daarnaast is het ook mogelijk een verlopende / reducerende siliconen bocht te gebruiken. FlexInd BV heeft siliconen verloopbochten in verschillende lengtes, kleuren en maten voorradig.

logo1_edited.png

Siliconen slang

Siliconen slangen

FlexInd B.V. heeft een uitgebreid assortiment aan siliconen slang, de blauwe siliconen meter stukken zijn op voorraad van inwendige diameter 10 mm t/m 160 mm.

Naast de standaard blauwe of zwarte siliconen slang is het mogelijk een kleur naar keuze te laten maken (alle RAL kleuren zijn mogelijk).  

 

De siliconen bochten, balgen en slangen worden veel gebruikt voor de Industrie,  Autosport - Autoracing - Autotuning - Autorally - Vrachtwagen - Motorfiets - Offroad - Landbouw - Tuinbouw - Dieselmotor - Benzinemotor – Turbomotoren, aggregaat.